Ashampoo Magical Defrag 3 v3.0.2.91 Multilingual

9 Nisan 2010 Cuma
Ashampoo Magical Defrag, bir disk birleştirme yazılımıdır. Windows işletim sistemi üzerinde veriler sabit diske belli bir plan dahilinde yazılmazlar. Bir dosyaya ait veriler sabit diskin farklı alanlarına yazılabilir. Bu durumdan bilgisayar performansı olumsuz yönde etkilenir. Çünkü işlem yapılacağı sırada o işlemin yapılabilmesi için gerekli veriler diskin farklı alanlarından çağrılır.
Windows'un kendisine ait bir disk birleştirme aracı da mevcuttur fakat Ashampoo Magical Defrag çok daha gelişmiş bir araçtır. Önce sabit diskinizin bölümlerini inceleme ile işe başlayan yazılım, sabit disk üzerindeki boş, parçalanmış ve birleşik durumda olan alanları tespit etmektedir. Ardından da parçalanmış olan alanları birleştirme işlemine geçmektedir.
Yapmanız gereken sabit diskinizde birleştirilmek üzere bölümlü alanları seçmek ve yazılımın birleştirme işlemini bitirmesini beklemektir. Yazılımı kullanırken herhangi bir işlem yapmamanız gerekmektedir. Birleştirme işlemi bittiğinde çok daha iyi çalışan bir sisteme sahip olduğunuzu göreceksiniz. Çünkü bu işlemle rastgele disk üzerine yazılan veriler artık toplanmış olacaktır ve verdiğiniz komutlara sistem çok daha hızlı tepki verecektir.

İndirmek için tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder

SiteTR