Crossword Forge v5.5.8

27 Mayıs 2009 Çarşamba
Crossword Forge v5.5.8
Web siteleri ya da başka ortamlarda kullanılmak üzere bulmaca oluşturmaya yarayan bir program. Crossword Forge ile web sayfaları için etkileşimli bulmacalar hazırlayabilirsiniz. Sezgisel bir kullanıma sahip. Hoş animasyon ve otomatik olarak ipuçları ve cevaplarını eşleştirerek bulmacalar yapabilirsiniz.
Programda hazırlamış olduğunuz çalışmayı Web sayfası, PDF, resim, metin dosyası olarak soru ve cevaplarıyla dışarı aktarabilirsiniz. Siz yeterki soru ve cevapları yazın; program cevaplara göre hızlı bir şekilde bulmacayı hazırlar. Ayrıca aynı cevap şablonunu farklı tarzlarda da oluşturabilir.
Program yabancı dil öğrenmek isteyenler içinde faydalı. Bulmaca yapabilir ve kelime arayarak, başka bir dildeki kelimeler bulmaca yoluyla öğrenilebilir.

Özellikleri:

# Sınırlı kelime: Bulmaca içinde yasaklı kelimeleri listeler.
# Yazım kılavuzu: Program içinde yer alan yazım kılavuzu sayesinde kelimelerin yazılışını görerek hatalı yazımın önüne geçebilirsiniz.
# Program hem Windows hem de Macintosh işletim sistemlerinde kullanılır. Windows için 98 ve üstü; Mac için ise OS X 8 ve üstü gerekir.
# Çoklu dil desteği. Program Türkçe hariç olarak, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusca, İspanyolca, Arapça, Korece gibi dillerle kullanılabilir.
# Program yabancı alfabeleri de destekler. Unicode desteği sayesinde çok sayıda farklı diller içinde yer alan karakterleri destekler. Örneğin, Arapça, İbranice, Çince, Japonca, Latince gibi dillerde yer alan karekterleri destekler.
# Bulmacanın arka planına çeşitli resimler kurulabilir. Program BMP, GIF, JPEG, MacPaint, PDF, PICT, PNG, Quicktime resim biçimi, RGB Planar, SGI, TARGA, TIFF dosya türlerini destekler (Win + Mac için ).
# Bulmacalara başlık yazılabilir.
# Yazı tipi, renk, tarz, boyut, hizalama gibi düzenlemeler yapılabilir.
# Sınırsız ipucu ve cevap uzunluğu.
# Özelleştirilebilir ızgara boyutu.
# Alfabe paketi sayesinde o alfabe içinde hangi harflerin yer aldığını görebilir ve ayrıca o alfabeler içine karakter (harf) eklenebilir.
# Program Türkçe karakterleri de destekliyor. Bu doğrultuda hem soru hem de cevap için Türkçe karakter kullanılabilir.
# Sınırsız geri alma ve yineleme desteği.
# İpucu ve görülebilir kelime yapısı değiştirilebilir.
# İpucu ve kelime bankası değiştirilebilir.
# Kelime bul, bulmacasında seçim yapmak için farenin sol tuşunu kelime üzerinden kaydırarak seçebilirsiniz.
# Hazırlanan bulmacayı 'export' yoluyla dışarı aktarabilirsiniz (Resim, metin, PDF, HTML gibi).
# Web çıktıları ve üreticinin sitesinde yer alan örnek çalışmayı görmek için bilgisayarınızda Flash (SWF) 7 ya da üstü kurulu olmalıdır.
İndirmek için tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder

SiteTR