CachemanXP 1.8.1.0 Multilanguage

24 Mayıs 2009 Pazar
CachemanXP 1.8.1.0 Multilanguage

Windows VCache isminde bir disk önbellegi (cache) kullanir. VCache, RAM'a göre çok daha yavas olan sabit diskinizden yüklediginiz dosya ve programlarin bir kisminin kopyalarini RAM'de saklayarak onlara bir daha ihtiyaç duydugunuzda çok daha hizli yüklenmelerini saglar. Örnegin web tarayicinizi yükleyin ve kapatin. Ikinci defa web tarayicinizi yüklemeye kalktiginizda çok daha hizli yüklendigini hemen farkedeceksiniz. Teoride disk önbellegi çok güzel bir özellik olsa da Windows ne yazik ki önbellegin boyutuna herhangi bir sinirlama getirmediginden belleginiz çok çabuk bitebilir ve sisteminiz sik sik çökebilir.
Simdiye kadar ne yazik ki normal yollardan disk önbelleginin boyutlarini ayarlamanin herhangi bir yolu yoktu. Her ne kadar etrafta bu sorunu çözmek için,RamBooster gibi programlar bulunsa da Cacheman sundugu özelliklerin çokluguyla bir adim öne çikiyor.
Cacheman, sürekli arkaplanda çalisan bir program degil. Bir defa ayarlamalarinizi yapiyorsunuz ve Windows'u yeniden baslatiyorsunuz hepsi o kadar. Programi çalistirdiginizda gelen bir sürü ayarla dolu pencere sizi korkutmasin. Settings menüsünden bilgisayari ne amaçla kullandiginiza göre otomatik olarak belirlenmis ayarlamalari tek tiklamayla etkinlestirebilirsiniz.
CD-Yazici seçenegi ile CD-R yazimi sirasinda olusan hatalari minumuma indirebilirsiniz. Program minumum ve maksimum önbellek boyutlarini ayni yaptigi için Windows sürekli önbellek boyutunu hesaplamak için islemciyi mesgul etmiyor ve böylece CD yazim islemi sirasinda islemci hemen tüm gücünü CD yazimina yöneltiyor. Güç kullanicisi seçenegi ayni anda birden çok büyük program (örnegin Photoshop, Premiere gibi yazilimlar) çalistiran kullanicilar için uygun seçenek. Eger belleginiz 32 MB veya daha az ise ve açilista hiç bos fiziksel belleginiz kalmiyorsa düsük bellekli sistemi seçmeniz önerilir. Diger seçeneklerin ne ise yaradigini zaten rahatlikla tahmin edebilirsiniz.
Son olarak, Cacheman ile pek çok degisik önbellek ayari deneyip de memnun kalmazsaniz program otomatik olarak orjinal önbellek ayarlarina geri dönmenize izin veriyor.
İndirmek için tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder

SiteTR