Bilgisayarinizi Hizlandirin

28 Şubat 2009 Cumartesi
Bircogumuz kolayliği yaygınlığı ve popülerliği nedeniyle daha bilgisayarla ilk tanıştığımızda dahi windows işletim sistemi ile tanışırız. Windows işletim sistemi kapalı kod sistemi ile yazılmış bir işletim sistemi olup bildiğiniz gibi microsoft'un lisanslı malıdır.

Microsoft birçok nedenden dolayı sevilmez ve bu nedenle de Windows işletim sistemleri ile kötü niyetli kişiler çok uşraşır. Windows işletim sistemine sızmak için yazılımlar türetilir. Zarar vermek için yazılımlar türetilir. Kısacası yaygınlığı çok olan çok yer kaplayan aynı oradan kendisini hedef tahtasında da bulur.

Birçok nedenden dolayıda bilgisayarımızda kurulu olan windows işletim sistemi zaman içerisinde yavaşlamaya başlar , teklemeye başlar , hata mesajları vermeye başlar. kısacası sizi uyuz etme noktasında tüm çabayı sergiler.

Eğer bilgisayarınızın yavaşlamasının nedeni , herhangi bir virüs değilse muhtemelen , bozulan disk yapısı , gereksiz yere arka planda çalışan programcıklar , bozuk dosyalar , bozulmuş yada silinmiş sistem dosyaları , gibi onlarca tamamen kendi bilgisayarınızdan yada sizin yaptığınız hatalı işlemlerden kaynaklanmaktadır.

windows kendi bileşeni olarak daha ilk kurulumdan itibaren işletim sistemlerinde "disk birleştirme" işi yapan yada sistemde gereksiz dosyaları silmek için bir disk temizleyicisi sistem aracı verse de bu çoğu zaman tatmin edici olmayabilir. İşte bunun için windows işletim sistemimizin performansını arttıracak , temizlik yapacak bilgisayarımızı hemen hemen ilk günkü performansına dönüştürecek bazı yazılımlara ihtiyaç duyuyoruz.

Öncelikle bilgisayarımız yavaşlamışsa yada herhangi bir sebepten dolayı yolunda gitmeyen birşeyler olduğunu düşünüyorsanız. yapmamız gereken bir disk durumu tespiti olmalıdır. bunun için de HardDisk Sentinel Pro programını kullanıyoruz.

HardDisk Sentinel Professional 2.1

IBM'in ürettiği SMART teknolojisinin stratejisini izleyen HardDisk Sentinel Pro , Sabit diskinizde olup bitenleri size istediğiniz her an takip edebilme şansını veriyor. Öyle ki bu sayede daha diskiniz bozulmadan diskinizi bozacak bir hata oluşmaya başlamışsa bunuda anlayabiliyorsunuz. Gerek disk ısısı , gerek devir sayısı , gerek disk performansını size gösteriyor. Bu sayede siz diskinizde birşeylerin yolunda gidip gitmediğini anlayabiliyorsunuz.


Yandaki resimde , HardDisk Sentinel Programının ana menüsünü görüyoruz. Programı açtığımızda karşımıza çıkan ekrandır bu aynı zamanda. diskiniz hakkında çeşitli bilgileri veriyor. Yandaki resimde diskimizde herhangi bir problem olmadığı görülüyor. Ola ki bir problem ile karşılaşsaydık ne yapacaktık aşağıda inceleyebilirsiniz.
HardDisk Sentinel Programını indirebileceğimiz link şudur :

UltimateDefrag

UltimateDefrag bir disk birleştirme programıdır. Benim şahsi kanaatimce windowsun sistem bileşeni olarak bünyesinde barındırdığı Disk birleştiriciden daha başarılıdır. Program'da analyze butonuna tıkladığımızda program bize diskimizin analizini yapacak ve diskimizde neyin ne kadar yer işgal ettiğini bir nevi raporlamış olacak , Bu sayede diskimizin içerik olarak da analizini yapmış olacağız , Öyle ki diskte herhangi bir bozuk dosya bloke edilmiş alan yada kilitlenmiş dosya vs. var ise bu sayede görebiliyoruz ve böylece yapmamız gereken tek şey Start butonuna basarak disk birleştirmeyi başlatmak olacak.

Resimde de gördüğünüz üzere Ultimate Defrag programı diskinizi CD şekline benzer bir disk olarak gösteriyor ve siz diskinizde neyin ne kadar yer kapladığını değişik renklerle sembolize edilmiş şekilde görebiliyorsunuz.

UltimateDefrag download linki : http://rapidshare.com/files/141313596/DiskTrix_UltimateDefrag_172.rar

0 yorum:

Yorum Gönder

SiteTR