XBMC Media Center 8.10 Atlantis & Türkçe

16 Temmuz 2009 Perşembe
XBMC Media Center 8.10 Atlantis & Türkçe

Oldukça hızlı büyüyen teknoloji pazarında markalaşmış ve kendi standartlarını yaratmış yeniliklerin çoğu, şu anda hayatımıza renk katan olmazsa olmazlarımız haline geldiler. Bu yenilikçi yaklaşımlarla birlikte, topu topu 15-20 sene öncesinin sadelik kavramı da yerini tamamen görsellik şöleni anlayışına bıraktı diyebiliriz. Giderek ebatları büyüyen ve fiyatları düşen LCD/Plazma Televizyonlar, günümüzde yerlerini HD TV'lere ve HD ekranlı dizüstü/masaüstü bilgisayarlarına bıraktılar.

Kullanıcıların, artan donanım hızlarını hissedebilecekleri bu muazzam görsellik şölenine kayıtsız kalamayan işletim sistemi geliştiricileri de yeni sistemlerinde, multimedya desteğine hiç olmadığı kadar fazla önem vererek bir zamanların düz renkli masaüstlerimizi, 3 boyutlu ev sinemamız haline getirmemize yardımcı olacak atılımlar yaptılar. Artık masaüstü ekranımızı açtığımızda karşımızda sadece programları gösteren sıkıcı yazılar bulunmuyor.

Tek bir tuşa basarak monitörümüzü kendi ev sinema sistemimize dönüştürebiliyor, tek bir fare tıklamasıyla dünün ancak küçük birer servetle sahip olunabilinecek görsellik altyapısını odamızda yaşayabiliyoruz.

XBMC Media Center, bunu başarmak için ortaya çıkmış bir proje. Yazılımın temel mantığı, tüm multimedya görevlerini, aynı bir HD Televizyonmuşçasına tek bir ekranda gerçekleştirebilmek üzerine kurulu.

İndirmek için tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder

SiteTR