Windows Media Player alternatifleri

18 Nisan 2009 Cumartesi
Birçoğumuz şayet windows işletim sistemi kullanıyorsak, ortam oynatıcısı olarakta windows ile birlikte gelen windows'un kendi media player'ini kullanırız.
Ancak zaman zaman windows media player (kısaca wmp) ya ihtiyaçlarımızı karşılamaz , ya çeşitli sebeplerden kullanamıyoruz yada tamamen yenilik arıyor olmamız nedeniyle wmp'a alternatif olabilecek oynatıcılar ararız.
İşte şimdi sizinle bir kaç tane ortam oynatıcısı payalaşacağız.

AOL Player Beta 6

AOL internet müdavimi olan birçok kullanıcının bildiği üzere Yahoo benzeri büyük bir internet oluşumu. ülkemizde fazlaca kullanıcısı olmaması hasebiyle yahoo yada bi Live.com kadar isim yapmamıştır diyebiliriz.
AOL player işte bu internet devinin piyasaya sürdüğü kendi player'i aslında AOL , internette zirveye çıkma konusunda rakiplerine çok çok önce havlu attı diyebiliriz. Yahoo , google ve microsoft bu konuda hala yarışırken AOL çoktan pasifize oldu. ancak AOL ne düşünmüştür bilinmez ki diğerlerinin umurunda bile olmayan ortam oynatıcısı üretme alanında AOL bir adım attı. ve AOL player'in 6 beta sürümünü çıkardı. Google , Yahoo vs. muhtemelen bu adımı hiç umursamayacaklardır diye düşünüyorum. Gelelim AOL player'a ,
AOL player ile , bilgisayarınızda kayıtlı olan yada CD/DVD üzerinden ortam dosyalarını oynatabildiğiniz gibi bunun yanında internet üzerinden de video izleyebiliyor, yada izlediğiniz şeyi CD/DVD formatında yazdırabiliyorsunuz Cd burning olayınada girmişler yani , ayrıca Radio@AOL seçeneğini seçmek suretiyle radyo dinlenebiliyor. AOL bir nevi youtube'un program versiyonunu yapmışta diyebiliriz. :) Ayrıca top 100 video özelliği ile de renk katmışlar ;)


Real Media Player 11.1

Bir çok kullanıcının WMP'dan sonra en çok kullandığı yahut varlığından haberdar olduğu player Real Media player'dır diyebiliriz. Real 11.1 sürümünde birçok iyileştirme yapmış diyebiliriz. Örneğin Aol playerda olan izlediğiniz ortam dosyasını Cd/Dvd'ye yazdırabilme özelliği Real tarafından da kullanılmış durumda ayrıca Real player üzerinden flash tabanlı oyunlar oynayabiliyoruz. Real Media player playback yapabilmemizede olanak veriyor. 4 GB üzerinde disk kapasitesine sahip olduğunuzda sabit diske izlediklerinizide kaydedebiliyorsunuz.


Program Adware bir program , yani içerisinde reklam barındırıyor. Ancak siz kurulum esnasında tarayıcınıza toolbar ekleme sekmesinden işareti kaldırırsanız yani seçili olmazsa reklamsız bir şekilde programı kullanabiliyorsunuz.
Real player üst menüsünden Superpass sekmesini tıkladıgınızda size 14 günlük bir trial üyelik formu gösteriliyor buradan formu doldurarak Trial üye olduğunuzda 14 gün süresince bazı film yada belgeselleri izleyebiliyorsunuz ancak hatırlatmakta fayda var dil tabiki ingilizce.
Music sekmesinden ise Rhapsody Mp3 Store sayfasına ulaşıp dilediğimiz şarkıcıların albümlerini değişen ücretler üzerinden satın alabiliyoruz.



GOM player

Çok iddialı özellikleri olmayan GOM Player'i sadece seçenek olması açısından sunuyorum. Asgari yeterlilikte bir program olduğunu ve cezbeden cazip kılan , ve GOM'u diğerlerinden farklı kılan ve hatta öne geçiren hiçbir özelliği olmamasına rağmen sadelik sevenler için link aşağıda ;)

0 yorum:

Yorum Gönder

SiteTR