Mega Hafıza Eğitim Seti

6 Temmuz 2009 Pazartesi
Mega Hafıza Eğitim Seti

Öğrendiğiniz tekniklerin uygulanması sadece ingilizce kelimelerle de sınırlı değildir. Öğrendiğiniz teknikleri Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Latince gibi farklı lisandaki kelimeleri öğrenmek için de kullanabilirsiniz. “Accelerated Word Memory Power” seti, aşağıda detayı verilen hediye CD veya kaset hariç, 5 parçadan oluşmaktadır:
• Accelerated Word Memory Power (Kitap – 368 sayfa)
• Memorable Repetition For TOEFL & KPDS (Kitap – 352 sayfa)
• Fotografik Kelime Kartları (300 Adet)
• Telkin Yöntemi (CD veya Kaset – 55 dakika)
• Hızlı Öğrenme (CD veya Kaset – 50 dakika

“Accelerated Word Memory Power” seti yabancı kelime öğrenmeyle ilgili doğal yeteneklerinizi ortaya çıkartır…
Çocukken hepimiz konuşmayı sadece duyarak değil, aynı zamanda görerek ve yaparak aktif bir şekilde öğrendik. Sesleri taklit ederek, anne ve babamızın hareketlerini kopya ederek ve sesler ile hareketler arasında devamlı ilişkiler kurduk. Bu süreç nefes almak kadar doğal ve eğlenceliydi. Öyleyse neden okul şartlarında öğrenilen bir yabancı dili veya kelimeleri çok zor olarak yorumluyoruz? Neden ana dilimizi öğrendiğimiz gibi yabancı dilleri etkili bir şekilde öğrenemiyoruz? Bunun sebebi “yabancı dil öğrenmeyle ilgili yetenek eksikliğiniz” değil, çoğu kez takip edilen metodun öğrenme yeteneklerinizden sadece bir kısmını kapsamasıdır.


“Gramer Kuralları”nı okulda öğreniyorum; ancak yabancı kelimeleri aklımda tutamıyorum. “Aynı kelimelerle her karşılaştığımda tekrar tekrar sözlüğe bakmak zorunda kalıyorum” şeklindeki yakınmalar yabancı dil öğrenenlerin en yaygın şikayetleri arasındadır.
“Accelerated Word Memory Power” seti yabancı dildeki kelimeleri size aynen ana dilinizdeki kelimeleri öğrendiğiniz gibi öğretmektedir. Görerek, duyarak ve yaparak. Sette öğretilen tekniklerle yabancı kelimeleri hem eğlenceli, hem kolay, hem de hızlı ve kalıcı olarak öğrendiğinizi göreceksiniz.
Tamamen yeni olan bu teknikler son yıllarda A.B.D.’de ve İngiltere’de ana dilleri İngilizce olan kişilerin Fransızca, Almanca, İspanyolca vb. dillerdeki yabancı kelimeleri öğrenmeleri için kullanılmaya başlandı bile.

“Accelerated Word Memory Power” Sisteminin Farkı Nedir ?
Sette öğretilen sistem yabancı kelime öğrenilmesinde doğal lisan öğrenme yeteneklerinin tümünü kullanmaktadır. Bu yeni sistem, herkesin tercih ettiği bir öğrenme stili olduğunu tespit ederek Nobel ödülü alan bir bilimsel araştırma sonuçlarına dayanmaktadır.
Bazı insanlar görerek öğrenmeyi tercih ederken, bazıları duymayı, bazıları da uygulayarak öğrenmeyi tercih etmektedir. Ancak, görsel, işitsel ve fiziksel hareket gibi tüm farklı tercihleri birleştiren bir öğrenme şekli en iyi sonuçları vermektedir.
Geleneksel yabancı kelime öğrenme metotları çoğunlukla ağırlığı okuma ve yazma faaliyetlerine vermektedir. Ayrıca kullanılan alışılmış metotlar daha çok analitik ve mantıksal özelliklere ağırlık vererek beynin sadece sol lop fonksiyonlarını uyarmaktadır. Halbuki şekillerle, ritimle ve müzikle ilgili olan beynin diğer yarısı daha hızlı çalışmaktadır. Geleneksel yöntemler beynin sağ lop fonksiyonlarını hemen, hemen hiç kullanmamaktadır.
Accelerated Word Memory Power’da önerilen sistem beynin her iki lobundaki birçok farklı bölgeyi aynı anda uyararak, yabancı kelimeleri adeta beynin içine kilitleyerek kalıcı hafızaya yerleştirilmesini sağlamaktadır. Beynin birçok farklı bölgesi aynı anda uyarıldığı için yabancı kelime öğrenilmesi hızlı, kolay, kalıcı ve eğlenceli bir hale gelmektedir.

Fiziksel Öğrenme ve Fotografik Hafıza Kartları Metodu

Yabancı kelime öğreniminde ilk defa “Fotografik Hafıza Teknikleri Kartları” (FHT Kartları) diye yeni bir kavramla karşılaşacaksınız. Öğrenmede görsel ve fiziksel hareket tercihini (kinestetik öğrenme) bir araya getiren bu kartlar, olaylar, hareketler ve anlamlar arasında sağlam zihinsel bağlar kurulmasını sağlamaktadır.

Hayal Gücü

Yapılan bilimsel araştırmalar insanların gördüklerini, duydukları ve okudukları şeylere oranla daha kolay hatırladıklarını göstermektedir. Ayrıca hayali olarak görmenin beyin üzerindeki etkisiyle, çıplak gözle görmenin beyin üzerindeki etkisi arasında çok büyük farklılıkların olmaması da araştırma bulguları arasındadır. Hayal gücü eğitimi ve bu eğitimin yabancı kelime öğrenilmesinde kullanılmasını da öğreten sistem bu konuda da ilk olma özelliğine sahiptir.

Yabancı kelimelerin öğrenilmesinde fotografik hafıza kartları teknikleri ile hayal gücü yöntemleri birleştirilerek beyin için çok sağlam hatırlatıcılar (mnemonics) oluştuktadır.

Telkin Yöntemi (Suggestopedia) ve Hızlı Öğrenme

Son yıllarda beynin lobunu uyararak müzik ve ritmin yabancı dil öğreniminde kullanılması konusunda önderlik eden telkin yöntemi de sistemin bir parçasıdır. Özellikle setin bir parçası olan “Telkin Yöntemi (Uygulama)” ve ” Hızlı Öğrenme” CD’leri veya kasetleri bu uygulamanın da Türkiye’de öncülüğü’nü yapmaktadır. Stereo olarak hazırlanmış olan CD’lerde veya kasetlerde birçok özellik bir arada kullanılmıştır.
Cd’lerde veya kasetlerde takip edilen metotlar hem beynin kelimelerle ilgili olan kısmını (sol lop), hem de beynin yaratıcı düşünme merkezi olan bölümünü (sağ lop) çok özel bir müzikle aynı anda uyararak beyinde oluşan zihinsel kelime ağlarının kuvvetlenmesini ve bellek kapasitesinin artmasını sağlamaktadır.

Işınsal Kelime Ağları

Sistemde önerilen “Işınsal Kelime Ağları” tekniği yabancı kelimelerin beynimizdeki zihinsel sözlükte doğal olarak yerleşmesi prensiplerine uygun olarak düzenlemesini sağlamaktadır. Bu metot beyinde sağlam hafıza ilişkileri kurulmasını kolaylaştırmaktadır.


TOEFL, KPDS ve İngilizce Yeterlik Sınavları İçin İdeal

Set genel olarak hızlı ve hafızada kalan yabancı kelime öğrenme şeklinin nasıl olması gerektiğini öğrettiği gibi, bu teknikleri TOEFL, KPDS ve İngilizce yeterlik sınavları gibi imtihanlarda en çok çıkan yüzlerce kelimeye de bizzat uygulanmasını göstermektedir. Dolayısı ile set tamamen takip edildiğinde hem hızlandırılmış ve etkin yabancı kelime öğrenme tekniklerini, hem de İngilizce yeterlilik sınavlarında en çok sorulan yüzlerce kelimeyi öğrenmiş olacaksınız. Setin size sağlayacağı en büyük fayda, bundan sonra yabancı bir kelimenin hızlı ve kolay bir şekilde hafızanızda kalmasını nasıl sağlayacağınızı öğrenmenizdir.

İndirmek için partları tıklayınız.

Part1 , Part2

2 yorum:

  • Unknown

    linkleri yeniersen sevinirim

  • kapali

    İndireceğiniz rar dosyasının içinde cyrptload programı, çalışması için gerekli dosyalar, resimli nasıl kullanılacağını anlatan bir rehber ve "Mega Hafıza Fotoğrafik Hafıza Eğitim Seti" sunumuna ait "ccf" dosyası bulunmaktadır. nasıl kullanılacağı dosyanın içinde anlatılmaktadır.
    Cyrptload programı upload sitelerinde paylaşılmış dosyaların linklerini şifreleyerek silinmesini engellediği söyleniyor. internet aleminden mega hafıza setlerini azimle sildirmeyi başaran megahafıza şirketi bu programa çözümü var mı bilmiyoruz. hep beraber öğreneceğiz.

    http://hotfile.com/dl/53896344/694ccef/a_family_album.rar.html

  • Yorum Gönder

    SiteTR